életminőség

AZ ÚJ ÉLETMINŐSÉG LEHETŐSÉGE

Az új életminőség lehetősége!  

Milyen ez az új életminőség? Mi az alapja?

Mert valóságunk, hogy egyre idősebbek leszünk, és egyre rosszabb az egészségi állapotunk, ami egy szociális probléma! Ezt a folyamatot az antioxidáció gyógyító erejével tudjuk megállítani!
Tény: a túlzott oxidáció, másik elnevezésével az aktivált oxigén túltermelése korlátként vagy blokádként hat az immunitásra. Ezzel szemben az antioxidánsok meggátolják, hogy túlzott oxidáció menjen végbe és harmonizálják az oxidált szervezetet.

Az agynak és a testnek van egyfajta belső égésű motorja, melynek az az egyetlen feladata, hogy az anyagokat oxidálja. Ez a gép megszakítás nélkül dolgozik, és ha az ellenőrző mechanizmus nem működik előírásszerűen, akkor a test túlmelegszik, és különféle összeomlások, problémák jönnek elő. Egy hirtelen láz, a magas testhőmérséklet, vagy gyulladás, amely a betegséggel, a fertőzéssel jár tipikus jele annak, hogy túlzott oxidáció zajlik a testben. Az antioxidánsok ellenőrzik testünkben, hogy hogyan és milyen mértékben égetünk el energiát anélkül, hogy túlmelegednénk. Ez az egyik funkciójuk. A betegségnek sok arca és formája van, de minden betegség okainak közös tulajdonsága a túlzott oxidáció vagy az erre a túlzott oxidációra való egyértelmű képesség.
Az a gondolat, hogy a gyógyítást az oxidáció illetve az antioxidáció szemszögéből tekintjük, viszonylag új, és ellentétben áll a hagyományos véleményekkel, ahol ködös és kevéssé meghatározott nézetek voltak. Jelenleg már egyértelműbb definíciók születnek, és egyre világosabb elképzelések alakulnak ki a kezelési lehetőségekről a természetes és az alternatív gyógymódok területén.

A természetes gyógymódok sikeresek, amíg a testben lévő tüzet meg lehet fékezni, más szavakkal addig a pontig, amíg eloltható. De ha a testben az égés oly erős, hogy már nem lehet meggátolni, akkor nem segít sem az ima, sem a gyógyszer. Egy ilyen hatalmas égésnél egyedüli segítség a “nagy eső” vagy a “felhőszakadás”. S ahogyan egy erdőtűz esetén szüksége van az elpusztult területnek egy kis időre a megújuláshoz, úgy nekünk is. Ahogyan a hegyi lejtőnek az erdőtűz után, úgy az emberi testnek is megvan a képessége a megújulásra, a gyógyulásra, és újból elérheti az egészség állapotát, de ehhez az emberi testben zajló állandó égést (az égés mértékét) ellenőrzés alatt kell tartanunk, hogy ne égjünk el, ne boruljunk újra lángba, hogy ne üthessen ki újra a tűz.
Az égés ellenőrzésének feladata szervezetünkben: az antioxidánsoké!

Ebből az következik, hogy ha a természetes gyógyító erőinkből a lehető legjobbat akarjuk kihozni, akkor szükséges – a megfelelő tápanyagellátás mellett – testünk antioxidációs képességét fokozni. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor a testünk a betegség esetén az erős oxidáció állapotából, amelybe került, ismét ki fog találni, azaz meg fogja találni a szükséges intézkedéseket, és vissza fog térni az eredeti antioxidációs szintjéhez. Ezáltal újból visszanyeri természetes gyógyító erejét és az egészség állapota visszaáll.

Tehát szervezetünkben az életminőségünk alapja, feltétele: a megfelelő antioxidáns – szabadgyök szint előállítása, megtartása!

A megfelelő állapot elérését az elektrolízissel előállított „Lourdes” víz elősegítheti, mert hozzájárulhat a bennünk lévő 50-70 liter folyadék optimális oxido-redukciós szintjéhez.

Hidrogénnel kapcsolatos klinikai vizsgálatok összegzése:

 • “A terápiás antioxidáns, csökkenti a citotoxikus oxigén gyököket.”
  Dr. Sanetake Shirahata
 • “A hidrogéndús víz javítja a lipid és glükóz metabolisme betegeknél a 2-es típusú cukorbetegség vagy mpaired glükóz toleranciát.”
  Dr. Sizuo Kajiyama
 • “A hidrogén az ivóvízben csökkenti a dopaminerg neuronális veszteséget Parkinson-kór esetén.”
  Dr. Kyota Fujita
 • “A hidrogén megakadályozza a stressz által kiváltott károsodásokat, hippocampus-függő tanulási feladatok során krónikus fizikai korlátozást.”
  Dr. Kasufumi Nagata
 • “A hidrogéndús tiszta víz megakadályozza a metabolikus szindrómát, beleértve az elhízást, az inzulinrezisztenciát, a magas koleszterin szintet és a magas vérnyomást, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatait.”
  Dr. Atsunori Nakao

A hidrogéndús víz élettámogató. Hozzájárul a szervezet egyenletes működéséhez, kiváló antioxidáns hatásainak köszönhetően kiemelkedő szerepe lehet a megelőzésben, a DNS védelmében a magas negatív ORP szintjének köszönhetően.

Hol alkalmazzák ezt a gyakorlatban? 
Ma már nemcsak a terápiák részeként, hanem az élsportban is. Például a Német válogatott a brazíliai Futball Világbajnokság előtt és alatt is használta a hidrogénterápia jótékony hatását.

Érdekességek az életből:
A magas negatív ionkoncentráció választ ad az alábbi szituációkra:

 1. Miért szeretnek a gyerekek a vízparton vagy akár egy víztócsánál játszani?
  (Mert ott magas a negatív ionkoncentráció. és ösztönösen jól érzik magukat. Szeretnek ott lenni!)
 2. Miért fakadnak dalra fürdőkádban az emberek?
  (Itt is magas a negatív ionkoncentráció, ami vidámmá, ellazulttá tesz bennünket!)
 3. Miért szeretnek az emberek a tengerparton, folyóparton, vízeséseknél vagy az erdőben sétálni?
  (Hasonló az előbbiekhez: itt is magas a negatívion-koncentráció.)
 4. De vajon miért érezzük levertnek, fáradtnak magukat, ha több órát töltünk egy „plázában”?
  (Mert itt a –ion-koncentráció szinte 0!)

Tehát az életterünk negatívion, más néven anion-koncentrációja nagyon fontos!
De ha ennyire lényeges a külső élettér, akkor vajon mennyire fontos a belső?
Ma már az öregedési folyamatot kutató tudósok jelentették ki, hogy a szervezetünkben lévő antioxidánsok száma határozza meg, mennyi ideig élünk!

Új életminőség?
Mit mond hidrogéndús vízre az orvosi szakirodalom?

 • Sejtaktivizálás: Amikor az anionok száma nő a vérben, a vérösszetevők elektromos változása (töltöttsége) előnyösen hathat a sejtmembránra, és ezzel jöhet létre a sejtben az optimális oxidációs-redukciós egyensúly (akkor egészséges a sejt, ha a sejtmag és a citoplazma elektromos potenciálkülönbsége 90 mV).
 • Gyulladás csökkentése: Az anionok semlegesítik a káros szabadgyököket.
 • Központi idegrendszer szabályozása: Az anionok hozzájárulhatnak a központi idegrendszer működéséhez, amely felelős az érrendszer és a belső szervek működéséért, és elősegítheti pozitív gondolkozást és nyugodtabb életérzést is. Az anionok ezen kívül közrejátszhatnak a finom idegrendszeri hálózat működésében is.
 • Élénkít: Az anion élénkítheti az egész szervezetet, beleértve az idegrendszert, érrendszert, sejteket, nyirokrendszert, hozzájárulhat azok harmonikus működéséhez. (Nem véletlen, hogy a szanatóriumokat a hegyekben, zöld környezetben, vagyis magas anionos területekre építették!)

 

Dr. Simon László

Budapest, 2015. szeptember

 

Tovább a termékre >>