a hidrogénterápia előnyei

A HIDROGÉN TERÁPIA LEHETSÉGES ELŐNYEI

A hidrogénterápia lehetséges előnyei

A hidrogén rendelkezhet óriási potenciállal mint biztonságos és hatásos, terápiás orvosi gáz, valamint számos potenciális előnye van a jelenlegi gyógyszerészeti terápiákkal szemben. Hiszen a hidrogén nagyon szétoszlik a szervezetben, és potenciálisan elérhet szubcelluláris részeket. Mint például a mitokondriumok és az atommagok, amelyek a ROS-termelés és a DNS-károsodás elsődleges helyszínei, viszont közismerten nehéz gyógyszertanilag is megcélozni őket. Továbbá a hidrogén szelektíven csökkenti a káros hidroxil-gyököket és a peroxinitritet, de nem csökkenti a nitrogén-oxid (NO) egyensúlyi szintjeit.

Az endogén NO jelátviteli utak módosítják a tüdő értónusát és a leukocita / endoteliális kölcsönhatásokat, és ezért lehet, hogy előnyös megkímélni az endogén NO-t. Ez a reaktivitás hiány az NO felé lehetővé teszi a hidrogén gáz beadását az NO-val, amely már bebizonyította klinikai hatékonyságát. A hidrogén csekély reaktivitása más gázokkal terápiás koncentrációban megengedheti a hidrogén beadását más terápiás gázokkal, beleértve az inhalációs anesztéziás szereket is. Végül: a hidrogénes kezelés nem semmisítette meg az O2-t vagy a H2O2-t, amikor üvegben teszteltük. A makrofágoknak és a neutrofileknek ROS-t kell generálni ahhoz, hogy a megöljenek bizonyos típusú fagocitózis által elnyelt baktériumokat. Így az O2-nek és a H2O2-nek fontos funkciója van a neutrofilek és a makrofágok esetében.

A hidrogénterápia

A hidrogénes kezelés megkímélheti a veleszületett immunrendszert, és lehetővé teszi a fertőző organizmusok fagocitózisát. Nem világos, hogy egy hasonló reakció komplex biológiai feltételek között is előfordul-e, mert hogy a kísérleti tanulmányok igazolták a hidrogén hatásos terápiás hatékonyságát parazita-fertőzés és a polymicrobial-szepszis esetén is.

Hidrogént házilag is állíthatunk elő a Lourdes hidrogénesvíz készítő automatával, mely a víz által kerül be a szervezetbe.

Tovább a temékre >>